Ny Artely konstnär – Petrus Bergstrand

Petrus Bergstrand är född i Stockholm och uppvuxen i en konstnärlig familj som uppmuntrade hans kreativitet från tidig ålder.

”Mina målningar förklaras i princip som en fusion mellan dekoration, uttryck och närvaro. Mina målningar är mitt konstnärliga och poetiska uttalande och scenario under min livstid. En historia utan ord. Ingen början eller slut. Vår gemensamma resa genom detta levande mysterium som föds ur elementen. Mörker, ljus, kaos och kontroll. Det stora okända. I detta utrymme målar och strävar jag efter att hitta en dialog med motivet och att fånga en viss fantom animation, vision och känsla med ett vagt ljud. När jag hör detta ljud och känner animeringen vet jag att målningen är bearbetad och klar. Jag kan då förnimma ett namn till målningen och lämnar tolkningar till betraktaren.”

Se alla konstverk av konstnären Petrus Bergstrand