Ny Artely konstnär – Frank Björklund

I Frank Björklunds värld är ingenting som man tror att det ska vara. Franks värld är en lekfull plats, där han både leker med vårt sinne och utmanar våra föreställningar om världen. Hans idérikedom är oändlig.
”Den fråga jag oftast får om min konst är;
-Vart får du alla idéer ifrån?
Jag svarar alltid…
– Josefsson Postorder.
Inte riktigt sant, men ändå väldigt nära sanningen. Bilder poppar upp på näthinnan när som helst.
Ibland när jag iakttar något eller en sak som sägs, men oftast när jag läser. Och om man vill se något för sitt inre, så ska man läsa mellan raderna. Detta är ett sätt (och blir ett sätt) att tänka och övergår till ett sätt att vara. Men det händer även att jag sätter mig ner och tänker väldigt, väldigt hårt.”

Frank Björklund har varit verksam i över 30 år och har ställt ut flitigt både i Sverige och internationellt. Sedan sin debut i början på 80-talet har han varit uppskattad för sitt surrealistiska och underfundiga måleri och har bland annat belönats med svenska kungaparets stipendium 1986.

Se alla konstverk av konstnären Frank Björklund