KÖPA KONST

När du köper konst på Artely kan du vara säker på att ditt konstverk transporteras på ett tryggt och professionellt sätt direkt till din dörr. Alla originalkonstverk är försäkrade under transporten. Betalningen sker via betalningsleverantören Klarna, du kan få hem konstverket först och betala sen.

Kontakta oss gärna om du har några frågor om köp via Artely:
info@artely.com
070 – 770 81 74

BETALNING

Betalningen sker via betalningsleverantören Klarna och du kan välja bland flera olika betalningsalternativ. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan erbjudas genom Klarna Checkout är: Faktura, Kortbetalning, Delbetalning, Kontokredit och Direktbetalning via bank.

Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen. Har du frågor gällande betalningen bör du i första hand kontakta Klarna. Klicka här för kompletta villkor gällande Klarna Checkout.

LEVERANS

All konst levereras direkt till din dörr. Frakt av originalkonstverk sker via det konstspecialiserade fraktbolaget MTAB. Alla konstverk som fraktas via MTAB är försäkrade (NSAB 2000, BOHAG 2000, Sakförsäkring/Fullvärdesförsäkring). Konstverket paketeras av MTABs specialister för säker transport av ditt konstköp.

Det är endast den person som står angiven som kund på ordern som får ta emot konstverket. Konstverket överlämnas endast mot uppvisande av legitimation.

Fine Art Prints levereras av Postnord och du kan välja mellan att hämta upp ditt verk på Postnords utlämningsställe eller få det hemlevererat den dag och tid som passar dig.

Leveranstid för standardleverans är ca 10-15 arbetsdagar, räknat från dagen du har fått din beställning bekräftad av Artely.

Vid leverans av konstverk som väger över 20kg eller är över 200cm kommer vi att lämna en offert på frakt.

Kontakta Artely:
info@artely.com
070 – 770 81 74

RETURER OCH ÅTERBETALNING

Det är enkelt och smidigt att returnera konstverk inköpta på Artely. Om du önskar returnera ditt nyinköpta verk kan du alltid inom 14 dagar från och med att du tagit emot verket meddela oss detta och få pengarna tillbaka. Du meddelar oss bara via mail (info@artely.com)

Vid retur av originalkonstverk ringer vi vårt transportbolag MTAB och bokar returleveransen åt dig. Kostnaden för transporten ligger på 1 000 kr. Konstverket är försäkrat under hela transporten, skulle något mot förmodan hända ersätts hela värdet. Denna extraförsäkring ingår i priset. Vår extra försäkring täcker hela kostnaden på verk upp till 100 000kr.

Retur av Fine Art Prints sker via Postnord och kostar 300 kr. Du meddelar oss bara via mail att du önskar göra en retur, så skickar vi en retursedel till dig. Det är viktigt att du använder samma emballage du fick verket i för att säkerställa att verket skyddas på korrekt sätt under transporten. Du kan alltid kontakta oss om du är osäker på hur du ska göra, vi hjälper dig hela vägen fram.
OBS! Ångerrätten gäller ej vid beställningar som inkluderar ram, då inramningen görs på beställning och enligt individuella önskemål.

Se exakt beskrivning av hur returen går till under Köpvillkor nedan.

Konstverket ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt lämnades till Artely. Artely betalar snarast tillbaka beloppet, dock senast inom 14 dagar från och med det datum konstverket har returnerats tillbaka i oförändrat skick. Läs mer nedan under Köpvillkor.

KÖPVILLKOR

1. ALLMÄNT

1.1
Dessa allmänna villkor (”Köpvillkor”) gäller när du som konsument (”Du”) gör en beställning via www.artely.se och därtill hörande sidor, (”Artely”). Avtal ingås mellan dig och Artely AB, organisationsnummer 559069-8204. Villkoren är enbart tillämpliga för dig som är konsument och som gör beställningar via Artely.

1.2
Artely.se är en certifierat e-handel/marknadsplats och följer regler samt föreskrifter för distanshandel.

1.3
För att kunna beställa på Artely måste Du ha fyllt 18 år. Artely accepterar, enligt svensk lag, inte kreditköp till personer under 18 år. Artely förbehåller sig rätten att i enskilda fall neka eller ändra din beställning (exempelvis om Du uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar).

1.4
Artely reserverar sig för slutförsäljning samt eventuella bild- och skrivfel på Artely, exempelvis fel i produktbeskrivning eller annan specifikation, felaktiga priser samt prisjusteringar (såsom förändrade priser från leverantörer eller valutaförändringar) eller felaktig information angående om ett konstverk finns i lager. Artely har rätt att korrigera sådana eventuella fel och att ändra eller uppdatera informationen när som helst. Om felaktigt pris har angetts för en vara som Du har beställt så kommer Artely naturligtvis att meddela dig om detta och invänta ditt godkännande av det korrigerade priset innan Artely fortsätter med beställningen. Artely kan inte garantera att bilderna på konstverken återger konstverkets exakta utseende eller skick. Artely ansvarar inte för information som kommer från en tredje part.

1.5
Artely, samt allt innehåll på sidan som inte ägs av tredje part, ägs av Artely. Informationen är skyddad genom bland annat immaterialrättsliga och marknadsrättsliga lagar. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om varor, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från Artely.

2. AVTAL OCH BESTÄLLNING

2.1
För att kunna göra ett köp via Artely måste Du acceptera Köpvillkoren. Genom att acceptera Köpvillkoren förbinder Du dig att följa Köpvillkoren i sin helhet, samt godkänner att Du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies enligt Artelys Integritetspolicy, se här.

2.2
Ett avtal om köp ingås först när Artely bekräftat din beställning och Du mottagit orderbekräftelse från Artely per e-post. Artely uppmanar dig att spara denna orderbekräftelse för eventuella kontakter med Artelys kundtjänst. Du kan återkalla din beställning fram till dess att den bekräftats av Artely. Om beställningen återkallas så kommer Artely att återbetala alla eventuella betalningar som Du eller dina betal- eller kreditkortsföretag har gjort avseende beställningen.

3. KUNDUPPGIFTER MM.

3.1
Artely rekommenderar att Du skapar ett medlemskonto innan Du handlar på Artely. När Du registrerar ditt medlemskonto och/eller ska genomföra en beställning kommer Du att bli ombedd att uppge vissa personuppgifter. Du bekräftar att de uppgifter som Du fyller i är korrekta och fullständiga samt ansvarar för felaktigt ifyllda uppgifter. Information om Artelys behandling av personuppgifter finns i Artelys Integritetspolicy.

3.2
Du åtar dig att se till att ingen annan kan använda dina inloggningsuppgifter. Du får inte avslöja användarnamn och lösenord för någon obehörig och ska se till att handling med uppgift om användarnamn och lösenord förvaras på ett sådant sätt att obehörig inte kan få tillgång till informationen. Du ska omgående anmäla till Artely om det kan misstänkas att obehörig fått tillgång till ditt lösenord. Du ansvarar för alla köp som gjorts med dina inloggningsuppgifter om sådan anmälan inte gjorts.

3.3
Om Artely misstänker att Du missbrukar ditt medlemskonto eller dina inloggningsuppgifter eller annars bryter mot Köpvillkoren har Artely rätt att stänga av dig. Artely har även rätt att tilldela dig nya inloggningsuppgifter.

4. PRISER, AVGIFTER OCH BETALNING

4.1
Priser anges i svenska kronor och är inklusive moms.

4.2
Du kan betala på de sätt som anges på Artely och betalningen sker via Klarna. Se fullständiga villkor för Klarna Checkout här.

5. LEVERANS OCH TRANSPORT

5.1
Konstverk som finns till försäljning levereras normalt inom det antal arbetsdagar som anges på Artely. Om inte annat särskilt avtalats sker leveransen senast 30 arbetsdagar räknat från det att Artely skriftligen bekräftat beställningen genom orderbekräftelsen. (Bland annat kan leveranstider styras av beställning av material och produktion av ramar till verken). Om inte annat särskilt avtalats och en leverans tar mer än 30 dagar och detta inte beror på dig som kund har du rätt att häva köpet.

5.2
Oavsett leveranssätt ska konstverket tas emot eller hämtas av den som gjort köpet personligen med giltig legitimation och ordernummer. Du blir alltid meddelad om datum och tid för leverans.

6. ÅNGERRÄTT

6.1
Alla köp på Artely.se omfattas av lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (DAL) vilket innebär att Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från att Du tagit emot konstverket. Detta innebär att Du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Artely detta inom 14 dagar från det att Du tagit emot det beställda konstverket (ångerfristen).

6.2
Ångerrätten gäller inte för följande typer av varor:

(a)
Varor som har tillverkats enligt dina anvisningar eller som på annat sätt har fått en tydlig personlig prägel. Ångerrätten gäller bland annat ej vid beställningar som inkluderar ram, då inramningen görs på beställning och enligt individuella önskemål.

(b)
Skadade varor som inte längre är i samma skick som vid leverans.

6.3
I samband med en beställning av ett konstverk för vilken ångerrätt inte gäller får Du tydlig information om detta.

6.4
Om Du vill ångra köpet ska Du, innan ångerfristen löpt ut, skicka ett meddelande om detta till Artely via mail info@artely.com. Du ska ange ditt namn, din adress och annan relevant information, t.ex. ordernummer, fakturanummer och namn på konstverket och Konstnären i meddelandet.

6.5
Vid utövande av ångerrätten betalar du returfrakten. Kostnaden för detta ligger på 1 000 kr för originalkonstverk och 300 kr för Fine Art Prints.
Originalkonstverk är försäkrat under hela transporten, skulle något mot förmodan hända ersätts hela värdet. Denna extra försäkring ingår i priset av returfrakten. Försäkringen täcker hela kostnaden på verk upp till 100 000 kr.

Konstverket ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt lämnades till Artely.

Returer av originalkonstverk via MTAB sker på följande sätt:
– Du meddelar Artely om att du önskar returnera ditt nyinköpta konstverk via mail info@artely.com
– Artely ordnar en returtransport åt dig och du får en faktura för returen. När denna är betalad kontaktar du MTAB för att boka en dag och tid som passar för upphämtning. Du får alla kontaktuppgifter från Artely i samband med att du meddelar att du önskar returnera ditt konstverk.
– MTAB kommer dit konstverket finns, dokumenterar skicket och paketerar det på ett korrekt sätt.
– Därefter transporteras konstverket tillbaka till Artely.

Returer av Fine Art Prints via Postnord sker på följande sätt:
– Du meddelar Artely om att du önskar returnera ditt nyinköpta konstverk via mail info@artely.com
– Artely skickar dig en returfraktsedel och du får en faktura för returen.
– Du lämnar in din retur på ett av Postnords utlämningsställen.

6.6
När Du ångrar ditt köp betalar Artely tillbaka det belopp som Du betalat för konstverket.

6.7
Artely betalar snarast tillbaka beloppet, dock senast inom 14 dagar från och med det datum Artely tagit emot meddelande från Konstnären eller MTAB om att konstverket har returnerats tillbaka i oförändrat skick. Återbetalningen kommer att ske till dig via det betalningsalternativ som Du valde när du gjorde ditt köp.

7. GARANTI OCH REKLAMATION

7.1
Konsten som presenteras på Artely består av hantverksmässigt framställda konstverk och/eller konsthantverk som kan ha normal och olika ålderspåverkan. Ett unikt konstverk som är målat kan ha ojämnheter i färgpåläggning som inte är ett fel utan faller under konstnärlig frihet. Du förstår och accepterar att färgerna i konsten som presenteras på Artely kan se olika ut på olika skärmar och kan därmed skilja sig mot färgåtergivningen i verkligheten.

8. LÄNKAR

8.1
Artely kan länka till andra webbplatser som ligger utanför Artelys kontroll, och webbplatser utanför Artelys kontroll kan länka till Artely. Även om Artely försöker säkerställa att Artely enbart länkar till webbplatser som delar Artelys personuppgifts- och säkerhetsföreskrifter enligt Integritetspolicyn är Artely inte ansvarig för skydd eller sekretess av information eller personuppgifter som Du tillhandahåller på andra webbplatser. Du bör iaktta försiktighet och läsa personuppgiftsföreskrifterna för den aktuella webbplatsen.

9. FORCE MAJEURE

9.1
Artely ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som Artely inte kunnat råda över såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständighet som här angivits. Dessa omständigheter ska utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Om någon sådan situation skulle uppstå informerar Artely dig dels i början och dels i slutet av tiden för den aktuella situationen. Har omständigheten varat längre än två månader har både Du och Artely rätt att häva köpet med omedelbar verkan.

10. ÄNDRINGAR AV VILLKOREN

10.1
Artely förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa Köpvillkor när som helst i tiden. Alla ändringar av dessa Köpvillkor kommer att publiceras på Artely. Ändringar gäller från det att Du har accepterat köpvillkoren (i samband med ett nytt köp eller vid besök på Artely). Artely rekommenderar dock att Du håller dig uppdaterad på Artely regelbundet för att bli varse om eventuella ändringar av Köpvillkoren.

11. OGILTIGHET

11.1
Om kompetent domstol, myndighet eller skiljenämnd skulle finna att någon bestämmelse i dessa Köpvillkor är ogiltig eller icke-verkställbar, ska bestämmelsen i fråga och alla övriga bestämmelser vara gällande och verkställbara i den utsträckning som tillämplig lag tillåter. De bestämmelser som förklarats ogiltiga eller som inte kan verkställas kommer att ersättas av relevanta juridiska vägledningar och råd.

12. TILLÄMPLIG LAG OCH TVIST

12.1
Tvister ska i första hand lösas i samförstånd efter diskussion med Artely.

12.2
Om tvist ej kan lösas i samförstånd med Artely, kan du som kund vända dig till ARN (Allmänna reklamationsnämnden) som du hittar mer information om på www.arn.se.

Vid eventuell tvist följer Artely beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.

12.3
Tvist angående tolkningen eller tillämpningen av dessa Köpvillkor skall avgöras av svensk domstol enligt svensk lag med Stockholms tingsrätt som första instans.

Datum: 2019-02-16, Artely AB