Kenneth Pils

6 Konstverk

  Kenneth Pils
  In You
  Akryl, 50x40 cm 10 000 kr
  Kenneth Pils
  Character 2
  Akryl, 156x200 cm 50 000 kr
  Kenneth Pils
  Character 1
  Akryl, 156x200 cm 50 000 kr

  1 Utställningar

  Kenneth Pils
  19 maj - 17 juni
  Domeij Gallery
  Luntmakargatan 52, Stockholm
  Måleri

  Kenneth Pils

  Kenneth Pils, född i Huskvarna, 1964, lever och arbetar i Stockholm. Han har gått på Konstfack och Kungliga konsthögskolan i Stockholm, ställer ut regelbundet i Sverige och Europa och har gjort ett flertal offentliga konstnärliga gestaltningar. Han är en av grundarna av det internationella konstforskningsprojektet “Being in the World” (www.beingintheworld.net).

  Kenneth Pils arbeten rör sig kring de kulturella förutsättningarna för bildskapande. Han är intresserar av hur främmande bildmaterial visar sig för oss när deras ursprungliga sammanhang förskjuts.
  Han använder sig av en metod där bildmaterial typisk för vår tid (präglat av utbytbarhet och snabbhet) bearbetas genom kroppsliga och materiella processer präglade av tyst kunskap som sätt att producera muterade, oförutsägbara berättelser.
  Det är ett arbete baserat på digital bildredigering men som manifesterar sig i måleri, teckning, installationer och grafik.
  Han har ofta använt slumpmässigt funnet material från internet eller filmer kombinerat det med ett akvarelliknade skiktmåleri som en organisk bearbetningsapparat för att utforska avslöja och utmana sin egen (och andras) vanemässiga sätt att tolka och ordna det vi ser.

  Kenneth Pils

  Kenneth Pils

  Stockholm, sweden

  www.pils.se

  art@pils.se

  073-5993344

  Sålda konstverk